Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiNiš plaća dug za struju na 26 rata

Niš plaća dug za struju na 26 rata

NIŠ, Dugovanja za struju od 260 miliona dinara grad Niš će platiti na 26 mjesečnih rata na osnovu sporazuma koji su početkom ove nedjelje potpisali gradonačelnik Zoran Perišić i direktor niške „Elektrodistribucije“ Andrija Vukašinović.

– Sporazumom o reprogramiranju obaveza predviđeno je da grad uz mjesečnu ratu od 10 miliona dinara, redovno plaća tekuće obaveze. Ovakav način isplate duga za nas je prihvatljiv jer u budžetu grada nema dovoljno para da sve obaveze budu izmirene od jednom – rekao je Perišić.
On je podsjetio da su dugovanja prema javnim preduzećima i ostalim povjeriocima narasla na dvije milijarde dinara.
– Pokušaćemo da sa javnim preduzećima takođe potpišemo sporazume o reprogramu dugova. Kada su u pitanju „Medijana“, „Gorica“ i „Vodovod“, radi se o velikim iznosima, ali grad duguje i ostalim gradskim preduzećima – istakao je Perišić.
Prema njegovim riječima, obaveze prema građevinskim firmama za radove na različitim komunalnim objektima u Nišu, biće izmirene uz pomoć države.
– Nadamo se da na osnovu Uredbe Vlade o pomoći građevinskom sektoru dobijemo 350 miliona dinara. Tim parama isplatili bi firme koje su gradile vodovodne i kanalizacione mreže, ali obavljale i druge poslove koji ne spadaju u redovno održavanje komunalne infrastrukture. Bilo bi isplaćeno 30 do 40 građevinskih firmi – naglasio je Perišić.
Kako je istakao Perišić rukovodstvo grada će zatražiti od republike i pomoć za isplatu dugova prema javnim prevoznicima, a grad će podići kratkoročni kredit od 340 miliona dinara za održavanje tekuće likvidnosti. Bizlife.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti