Petak 12. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiKostolac - investicija godine

Kostolac – investicija godine

BEOGRAD, Termoelektrana Kostolac proglašena je za najbolju investiciju godine, a zvanje ličnost godine dobio je Devid Banjaiu iz kompanije Bol pakedžing Jurop.

Na dodjeli nagrada “Kompanije i ličnosti koje su obilježile godinu” u Privrednoj komori Srbije, žiri od 15 novinara je uručio zlatne plakete menadžerima koji su imali najveća poslovna dostignuća u 2012. godini.
Klub privrednih novinara Srbije nagradio je Termoelektranu Kostolac za najbolju investiciju godine. Naime, revitalizacija bloka B2 bila je jedna od najvećih investicija u proizvodne kapacitete energetskog sistema Srbije.

“Investicija za koju smo nagrađeni je revitalizacija bloka B2 za jedan ozbiljan tehnički posao koji ima za cilj da iscrpljena i istrošena postrojenja elektroprivrede revitalizuje i obezbjedi novi životni vijek odnosno produženje životnog vijeka za dodatnih dvadesetak godina i u ovom konkretnom slučaju se radi i o dobijanju nove električne snage koju taj blok u svom predhodnom radu nikada nije imao”,rekao je Dragan Jovanović, direktor Kostolca.

Za ovaj poduhvat novac je obezbjeđen međudržavnim sporazumom između Narodne Republike Kine i Republike Srbije. Planirano je da se izvede i druga faza projekta, u kojoj će biti izgrađen novi blok snage 350 megavata. Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kaže da je ovo ulaganje primjer dobrog poslovanja.

“Oni koji imaju znanje, iskustvo, posvećenost, svakako mogu da izdignu iznad prosječnosti svaku djelatnost i to je ono što je posebno zadvoljstvo za mene što sam danas uručila ovu nagradu”, kaže ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Klub privrednih novinara Srbije nagradio je i kolege novinare koji se bave privrednim i istraživačkim novinarstvom. Nagradu Zlatno pero dobili su novinarka Tanjuga Gordana Divnić i i novinar Radio-televizije Srbije Milan Popović. B92

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti