Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDodik: Obezbijeđen značajan investicioni obim kao odgovor na krizu

Dodik: Obezbijeđen značajan investicioni obim kao odgovor na krizu

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Srpska obezbijedila veoma značajan investicioni obim koji treba da posluži kao odgovor na globalna kretanja i krizu.

Govoreći o radu pojedinih ministarstava nakon ranijih sastanaka sa resornim ministrima, koji su imali za cilj poboljšanje u resorima zdravstva i socijalne zaštite, industrije, energetike i rudarstva, te prostornog uređenje, građevinarstva i ekologije, Dodik je rekao da su u posljednjih godinu dana iz ovih oblasti mnogi projekti realizovani ili su u fazi realizacije.
Predsjednik Dodik izjavio je novinarima u Banjaluci da je u resoru industrije, energetike i rudarstva traženo ubrzanje realizacije više megaprojekata, te da se danas može reći da je to u značajnoj mjeri urađeno.
„Tu su termoelektrane `Ugljevik` i `Stanari`, kao i sporazum sa Italijanima i Vladom Srbije o izgradnji hidrocentrala na rijeci Drini, te dolazak velike američke kompanije /`Nju dženerejšn pauer’/ iz Čikaga koja je iskazala interes za donji tok rijeke Drine, odnosno da uredi obale i da gradi elektrane“, precizirao je Dodik.
Govoreći o resoru zdravstva, on je dodao da je u završnoj fazi izgradnja bolnice u Bijeljini, čije se otvaranje može očekivati u naredna dva mjeseca.
On je dodao da je završena finansijska konstrukcija u vezi sa izgradnjom i rekonstrukcijom Kliničkog centra Banjaluka, te da će u narednih tridesetak dana početi radovi na rekonstrukciji južnog krila u tom centru.
„Završena je finansijska konstrukcija sa Korejcima i sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. U drugoj fazi se ide na međunarodnu licitaciju za izbor izvođača za sam Klinički centar Banjaluka“, naglasio je Dodik.
On je dodao da je, takođe, jedan od ostvarenih zadataka smanjenje odlazaka pacijenata iz Srpske na liječenje u inostranstvo. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti