Srijeda 29. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEPS najavio bankrot u martu

EPS najavio bankrot u martu

BEOGRAD, Elektroprivreda Srbije (EPS) je u teškoj finansijskoj situaciji i kompaniji prijeti bankrot već u martu ili aprilu ako Upravni odbor (UO) kompanije što prije ne donese neophodne odluke o finansijskoj konsolidaciji kompanije, saopšteno je danas u pres službi EPS-a.

U toj kompaniji napominju da je na sjednici UO EPS-a koja je juče trebalo da bude održana, ali je otkazana, na dnevnom redu trebalo da bude odobrenje zajma kompaniji od oko 300 miliona evra, neophodnih za finansijsku stabilizaciju kompanije.

Sve je dovedeno u pitanje i EPS će imati velikih finansijskih problema, ako ne u martu, onda u aprilu, ističu u toj kompaniji. Na dnevnom redu sjednice UO EPS-a trebalo je da bude i izbor javnog snabdjevača strujom, što je obaveza EPS-a u skladu za zaključkom Vlade Srbije o restrukturiranju kompanije i sa odredbama zakona o energetici.

U EPS-u kažu da na dnevnom redu te sjednice nije trebalo da bude razmatranje smjene predsjednika Upravnog odbora Ace Markovića, jer predsjednika UO postavlja Vlada Srbije. Marković je, objašnjavaju u toj kompaniji, otkazao sjednicu Upravnog odbora EPS-a pod obrazloženjem da je prije toga potrebno obaviti konsultacije u Vladi Srbije i najavio da bi sjednica UO, poslije tih konsultacija, mogla biti održana za pet do 10 dana. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti