Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEvo zašto je EPS u problemu

Evo zašto je EPS u problemu

BEOGRAD, Loše stanje u Elektroprivredi Srbije posljedica je i toga što se posljednjih 20 godina drži niska cijena struje, kaže Konsultant za energetiku Dejan Stojadinović.

On je kazao da nije upoznat za posljednjim finansijskim bilansima jedinog proizvođača struje na srpskom tržištu, ali da je sigurno da EPS nema dovoljno novca za investicije.
“Suštinska stvar je da EPS nema novca za investicije, a za to su krivi svi koji su u posljednjih 20 godina držali nisku cijenu struje”, kazao je Stojadinović.

Elektroprivredi Srbije (EPS) je hitno potrebna pozajmica od 300 miliona evra, kako bi izbjegla bankrot, kazali su u toj državnoj kompaniji.

Taj kredit bi omogućio otplatu dospjelih rata ranijih pozajmica EPS-u, jer to preduzeće nema novca da redovno izmiruje obaveze prema kreditorima.

“U slučaju da Upravni odbor EPS-a ne odobri raspisivanje tendera za nabavku najpovoljnijeg kredita, kompaniji prijeti bankrot vreć krajem marta”, rekao je direktor sektora za odnose s javnošću EPS-a Milan Mirosavljević.

Sjednica UO EPS-a, koja je juče trebalo da bude održana, otkazana je sa obrazloženjem da su potrebne dodatne konsulatacije sa Vladom Srbije.

Iz Ministarstva energetike Srbije su poručili da će preduzeti sve mjere da se obezbjedi stabilno snabdijevanje strujom u Srbiji i nesmetana proizvodnja električne energije. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti