Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiLatinović: Očekuje se kredit EBRD-a za rekonstrukciju Toplane

Latinović: Očekuje se kredit EBRD-a za rekonstrukciju Toplane

GRADIŠKA, Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da se očekuje kredit od četiri miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ za rekonstrukciju gradske “Toplane”.

Latinović je razgovarao danas sa zamjenikom direktora Odjeljenja za komunalnu infrastrukturu EBRD-a Lin Ogrejdi o podršci ove banke prilikom rekonstrukcije postrojenja u Javnom komunalnom preduzeću /JKP/ “Toplana”.

“Nakon izrade studije izvodljivosti znaćemo mnogo više o realizaciji projekta. Ubijeđena sam da će doći do realizacije, te da ćemo pružiti i značajnu podršku samom preduzeću kako bi se finansijski konsolidovalo”, rekla je Ogrejdijeva.

Latinović je rekao da projekat podrazumijeva izmjenu postrojenja kako bi se mazut zamijenio biomasom, te izgradnju primarne mreže i postavljanje mjernih uređaja.

“Uvođenje biomase bi prouzrokovalo značajne uštede i toplana bi bila profitabila. Očekujemo kredit od četiri miliona evra. Ove godine planiramo izgradnju energane, a u 2014. godini rekonstrukciju primarne mreže i postavljanje mjernih uređaja”, rekao je Latinović.

EBRD je gradiškoj Toplani ponudila kredit u iznosu od četiri miliona evra sa rokom otplate od 15 godina i uz grejs period od tri godine.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti