Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Dokapitalizacija EPS-a kao rješenje za krizu

Dokapitalizacija EPS-a kao rješenje za krizu

BEOGRAD, Savjetnik za investicije Mahmud Bušatlija izjavio je danas da je dokapitalizacija najbolji način za izlazak iz krize Elektroprivrede Srbije, koja je upozorila da joj je potreban kredit od 300 miliona evra da bi izbjegla bankrot i nastavila redovno da posluje.

Bušatlija je agenciji Beta rekao da problemi sa kojima se EPS suočava nisu isključivo u vezi sa cijenom struje već i da je problem u lošem upravljanju i nekontrolisanom odlivu novca iz kompanije zbog uticaja političara, kao i slaboj naplati, prije svega, dugova najvećih potrošača.

“Kada pogledate ta neka opravdanja da cijena nije dovoljno velika za investicije to je već vrlo složen problem dokazivanje da cijena struje nije baš dovoljno komercijalna. U Evropi struja je akcizna roba i one cijene koje se kod nas upoređuju sa okolnim cijenama, su kod njih opterećene akcizama što kod nas nije slučaj”, rekao je Bušatlija.

Bušatlija, član vladinog Nacionalnog savjeta za privredni oporavak, smatra da bi dokapitalizacija svakog preduzeća u sistemu EPS-a omogućila bolji rad svakog od njih, a da bi od toga koristi imali i građani jer više ne bi postojao monopol u proizvodnji, distribuciji i prodaji struje u Srbiji. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti