Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiLakić: Zgrada "Hidroelektrane" biće završena u junu

Lakić: Zgrada “Hidroelektrane” biće završena u junu

VIŠEGRAD, Direktor Zavisnog preduzeća “Hidroelektrane na Drini” Mile Lakić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji poslovne zgrade ove firme koja se gradi u Andrićgradu.

“Zgrada je za vrlo kratko vrijeme ukrovljena i na redu su vanjski i unutrašnji radovi. Prema ocjeni građevinara, objekat će biti predat na upotrebu već u junu ove godine, a ne kako je planirano u avgustu”, rekao je Lakić.

On je potvrdio da se poslovna zgrada ovog preduzeća radi po modifikovanom projektu akademika Branislava Mitrovića iz Beograda, jer je prvobitno bilo planirano da se ona napravi na lokaciji stare gimnazije kod mosta Mehmed paše Sokolovća, na Trgu palih boraca.

“Zgrada će posjedovati i suteren i podzemne garaže i uklapaće se u ambijent Andrićgrada”, dodao je Lakić.

Planirano je da se administracija i uprava preduzeća “HE na Drini” preseli u novoizgrađeni objekat iz baraka u naselju Nezuci gdje se nalazi od izgradnje HE “Višegrad” 25. novembra 1989. godine.

Gradilište zgrade u Andrićgradu zajedno sa Lakićem obišli su i direktor za investicije i razvoj Mile Perić i idejni tvorac grada od kamena proslavljeni režiser Emir Kusturica. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti