Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNIS predstavlja rezultate poslovanja u ponedjeljak

NIS predstavlja rezultate poslovanja u ponedjeljak

BEOGRAD, Naftna industrija Srbije (NIS) predstaviće u ponedjeljak, 11. februara, rezultate poslovanja za prošlu godinu, najavljeno je iz te kompanije.

Stručnjaci procijenjuju da je NIS u 2012. ostvario profit približan onom iz 2011, kada je iznosio oko 40 milijardi dinara.

Prema posljednjim zvaničnim podacima, NIS je za devet mjeseci 2012. godine imao neto dobit od 32,2 milijarde dinara, što je za 18,6 odsto više u odnosu na isti period 2011.

Kompanija je u prvih devet mjeseci prošle godine realizovala investicije od 30,35 milijardi dinara, za 62 odsto više nego u istom periodu 2011, a krajem prošle godine završila je i modernizaciju rafinerije u Pančevu, u koju je uloženo oko 550 miliona evra.

Menadžment NIS-a najavljuje nastavak širenja u regionu i investicije, od oko 1,5 milijarde evra u naredne tri godine, u svim segmentima poslovanja. NIS je već proširio djelatnost u regionu, u Bugarskoj, Rumuniji, BiH i Mađarskoj u oblasti maloprodaje i istraživanja nafte i gasa, a najavljeno je širenje na još dva tržišta u okruženju.

Zahvaljujući povećanju obima proizvodnje u Rafineriji Pančevo, NIS ove godine očekuje izvoz naftnih derivata u vrijednosti od oko 400 miliona u zemlje regiona. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti