Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGavranović: Domaćinstvima potrebni kalorimetri

Gavranović: Domaćinstvima potrebni kalorimetri

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da neće biti zadovoljstva građana u vezi sa isporukom grijanja iz gradske “Toplane” dok domaćinstva ne dobiju kalorimetre i sama sebi ne omoguće grijanje do onog nivoa do kojeg mogu da plate.

“To `Toplana` mora u narednom projektu da realizuje, te da obezbijedi da energija koja se isporuči bude evidentirana kod potrošača i da on plati ono što je primio kao konačnu uslugu”, rekao je Gavranović.

On je naglasio da je stanje u “Toplani” unazad nekoliko godina sve ozbiljnije, ali ovaj problem može biti riješen kroz tri-četiri godine.

“Taj problem nismo rješavali 50 godina i sad smo suočeni s njim. Nema vremena za odgađanje, jer će to skupo koštati građane Banjaluke”, rekao je Gavranović.

Povodom žalbi građana Banjaluke u proteklom periodu na mlake ili čak hladne radijatore u svojim stanovima, Gavranović je istakao da su ispitivanja za koja postoji zvanična dokumentacija pokazala da je temperatura vazduha u stanovima 23 stepena Celzijusova.

“Nekome je možda hladno na toj temperaturi, ali se nigdje u svijetu radijatori ne griju iznad te temperature”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Prošle sedmice na sastanku Gavranovića i premijera Srpske Aleksandra Džombića sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, istaknuto je da su započeti razgovori o zajedničkom učešću u restrukturisanju banjalučke “Toplane”, te da će, prema preliminarnim podacima, za realizaciju ovog projekta biti potrebno oko 130 miliona KM. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti