Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiNajznačajniji projekat TE "Stanari"

Najznačajniji projekat TE “Stanari”

BANJALUKA, Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i ambasador Kine u BiH Vang Fuguo istakli su danas u Banjaluci da je najveći projekat saradnje Srpske i Kine izgradnja termoelektrane “Stanari”, vrijednosti 500 miliona evra.

Tokom oproštajne posjete ambasadora Kine u BiH, navedeno je da će od tog iznosa, većina biti finansirana kineskim kreditnim sredstvima, uz prenos kineskih tehnologija i uz učešće kineskih i domaćih izvođača.

“Osim ovog, najkrupnijeg projekta, postoji interes drugih kineskih kompanija i ponuda, koju je Kina dala zemljama srednje i jugoistočne Evrope, za otvaranje zajedničkih kreditnih i investicionih linija, s obzirom da su kineske kompanije i privreda zainteresovane za veće tržište“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika parlamenta Srpske.

Radojičić i Fuguo zaključili su da je u proteklih nekoliko godina između Srpske i Kine intenzivirana saradnja u različim oblastima.

Sagovornici su zaključili da su otvorene i mogućnosti za nove ekonomske, kulturne, prosvjetne, naučne i druge kontakte, kao i da Srpska ima prijateljski i otvoren odnos prema Kini, što je dobra osnova za ostvarivanje poslovne i drugih saradnji.

Fuguo je zahvalio na odličnoj saradnji i razumijevanju i izrazio nadu da će saradnja u budućnosti biti proširena.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti