Srijeda 24. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU RiT EFT-u ponosni na radnike i postignute rezultate

U RiT EFT-u ponosni na radnike i postignute rezultate

DOBOJ, Rudnik i termoelektrana /RiT/ EFT Stanari postigli su izvanredne rezultate u 2012. godini i tako uspješno okončali još jednu poslovnu godinu, izjavio je direktor RiT EFT Stanari Ivica Jakovljević.

Osim toga, od 21. decembra prošle godine počeo je da teče rok od 45 mjeseci u kome će kineska kompanija „Dong fang“ izgraditi termoelektranu u Stanarima.

„Prethodna godina za RiT EFT Stanari bila je godina u kojoj se provjerava kontinuitet prema osnovnom cilju, a to je priprema osnovnog kopa da proizvede 2,5 miliona tona uglja“, rekao je Jakovljević.

On je pojasnio da će ova količina biti dovoljna za kontinuirano snabdijevanje EFT-ove termoelektrane, ali i podmirivanje potreba stanovništva, te toplana koje koriste ugalj iz Stanara.

“Ostvarili smo 1.087.000 tona uglja, od čega smo na domaćem i inostranom tržištu prodali 1.057.000 tona. To je izvanredan rezultat na koji možemo biti ponosni”, dodao je Jakovljević.

Tokom prošle godine RiT EFT Stanari premašio je i plan rada na otkrivci uglja, tako da je umjesto 5.800.000 metara kubnih otkriveno 7.037.000 kubnih metara uglja, tako da je u Stanarima trenutno obezbijeđena otkrivka više od četiri miliona tona uglja.

“To je rezultat koji potvrđuje da imamo izuzetno sposobnu radnu snagu, zadovoljnu, dobro plaćenu i stimulisanu da ostvaruje vrhunske rezultate”, istakao je Jakovljević.

U EFT-u navode da kontinuirano ulažu u usavršavanje, edukaciju i dalje napredovanje radnika kako bi ih pripremili za buduće izazove i proširenje kopa u Stanarima.

“I pored plata, koje su iznad prosjeka za ovu oblast u Republici Srpskoj, mi dodatno stimulišemo svakog našeg radnika i kao rezultat apsolutno nam se vraćaju svi ovi rezultati i garancija da će uspješno biti realizovan cijeli projekat izgradnje termoelektrane“, zaključio je Jakovljević.

Po završetku radova na izgradnji termoelektrane u Stanarima, čija vrijednost je oko 500 miliona evra, ovaj energetski gigant proizvodiće snagu od 300 megavata, odnosno dva miliona megavat časova u baznom režimu rada na godišnjem nivou. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti