Četvrtak 18. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPutin i Borisov: Južni tok po planu

Putin i Borisov: Južni tok po planu

SOFIJA, Premijer Bugarske Bojko Borisov i ruski predsjednik Vladimir Putin, zaključili su da radovi na projektu gasovoda “Južni tok” napreduju prema planu.

Kako je prenijela bugarska vladina služba za odnose s javnošću, Borisov i Putin su telefonom razgovarali o bilateralnim političkim i ekonomskim vezama i pitanjima od zajedničkog interesa.
Kako se navodi u saopštenju, koje prenosi agencija BTA, dvojica lidera su naglasili da je trgovinska razmjena Bugarske i Rusije u posljednje dvije godine uvećana za 30 odsto, a razgovarali su i o napretku realizacije projekta gasovoda Južni tok, zaključivši da radovi napreduju prema planu.

Borisov je, na konferenciji za štampu nakon razgovora, rekao da su ga Putin i premijer Rusije Dmitrij Medvedev pozvali da posjeti Moskvu u cilju razgovora o otkazivanju sudskog procesa u vezi sa opremom koju je Bugarska naručila za pojekat izgradnje nuklearne elektrane Belene, od kog se kasnije odustalo.

“Tu mehanizaciju mogu zajedno da prodaju Bugarska i Rusija, ili ona može, kao što je Bugarska predložila, da bude upotrebljena u izgradnji novog reaktora u postojećem postrojenju Kozloduj”, rekao je premijer, dodajući da je potrebno pronaći rješenje da bi se izbjeglo suđenje i troškovi od više milijardi evra. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti