Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiMihajlović: Struja skuplja od 1. aprila

Mihajlović: Struja skuplja od 1. aprila

BEOGRAD, Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi električna energija od 1. aprila mogla da poskupi za 10 do 12 odsto, kao i da povodom situacije u EPS-u nema sukoba SNS i SPS.

“Ako EPS osnuje u narednih nekoliko dana preduzeće koje će biti javni snabdjevač, onda je moguće i da od Agencije za energetiku do polovine marta dobije saglasnost na cijenu koja bi važila od 1. aprila. Poskupljenje će najvjerovatnije biti od 10 do 12 procenata, a konačan sud o tome će dati Agencija”, rekla je Mihajlovićeva za “Blic”.

Ona je negirala da iza blokade EPS-a stoji sukob SNS-a i SPS-a.
“Ovdje je riječ o postavljanju prioriteta u javnom preduzeću koje je godinama urušavano, a ne o stranačkom sukobu. Moj posao je bio da od Upravnog odbora i direktora zatražim da urade ono što je prioritet i što je Vlada usvojila”, precizirala je ministarka.

Ona kaže i da vlada neće još dugo čekati da se vrh EPS-a dogovori.
“Nećemo čekati još dugo. Prošle nedjelje sam poslala pismo UO i generalnom direktoru u kojem se kaže da je prioritet osnivanje preduzeća koje će vlada odrediti za javnog snabdjevača. Očekujem da taj posao do kraja nedjelje bude završen, a nakon toga ćemo razgovarati o rješavanju finansijske situacije. Ako EPS to ne može da sprovede, Vlada će uzeti stvar u svoje ruke”, poručila je Mihajlovićeva. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti