Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGorivo u RS skuplje, auto-gas jeftiniji

Gorivo u RS skuplje, auto-gas jeftiniji

BANJALUKA, Gorivo na nekim benzinskim pumpama u RS od juče je skuplje do pet feninga, a za isti iznos pojeftinio je auto-gas.

Ova vijest zabrinula je vozače koji u svojim vozilima nemaju uređaje za auto-gas, jer, ističu, njihove skromne budžete pogode i minimalna poskupljenja.
Dragan Trišić, rukovodilac Uprave maloprodaje u “Nestro petrolu”, kazao je da su kod njih benzini skuplji za tri do pet feninga, a cijene dizela više su za dva do tri feninga po litru.
“Benzin od 98 oktana na našim pumpama sada košta između 2,37 i 2,50 KM, dok je za litar benzina od 95 oktana potrebno izdvojiti između 2,32 i 2,41 KM”, rekao je Trišić.
Prema njegovim riječima, eurodizel na “Nestro petrolovim” pumpama košta između 2,31 i 2,42 KM, što zavisi od mjesta do mjesta.
“Cijena lož-ulja nije se mijenjala i košta između 1,98 i 2,01 KM po litru, dok je plin jeftiniji za pet feninga i košta između 1,14 i 1,20 KM”, naglasio je Trišić.
Osim na “Nestro petrolovim”, cijene su više i na brojnim ostalim pumpama. Na jednoj od banjalučkih benzinskih pumpi kazali su nam da benzin od 95 oktana košta 2,41 KM, umjesto 2,36 maraka, koliko je po litru bilo potrebno izdvojiti prekjuče.
“Poskupio je i benzin od 98 oktana, koji umjesto 2,44 košta 2,49 KM po litru, ali i eurodizel, koji je skuplji za dva feninga, a cijena mu je sada 2,42 KM”, kazali su na toj benzinskoj pumpi, dodajući da je došlo i do blagog pojeftinjenja auto-gasa i on košta 1,14 KM po litri.
Na jednoj od “Petrolovih” pumpi u Banjaluci kazali su nam da cjenovnike nisu mijenjali.
Korekcije cjenovnika potvrdio je i Ljubo Stević, predsjednik Skupštine Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS. Šta je razlog za poskupljenje, od njega nismo uspjeli da saznamo.
“Bilo je promjena cijena, ali ne znam detalje pošto sam se tek sad vratio s puta. Više informacija znaću u petak”, rekao je Stević. Glas Srpske

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti