Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPlata generalnog direktora ERS 2.700 KM

Plata generalnog direktora ERS 2.700 KM

TREBINJE, Plata generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ iznosi 2.700 KM i utvrđuje se u skladu sa odlukom Vlade Srpske, potvrđeno je u ovom preduzeću.

“Plata direktora utvrđena je u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske o usklađivanju plata direktora, izvršnih direktora i rukovodećih radnika u javnim preduzećima sa budžetskim korisnicima”, navode u Elektroprivredi i ističu da je prije donošenja ove odluke plata direktora bila 3.000 KM.

Iz Elektroprivrede je saopšteno da se direktorova plata, saglasno zakonskim propisima, uvećava za 0,5 odsto za svaku navršenu godinu radnog staža i da su to sva primanja koja ostvaruje.

U ovom preduzeću napominju da direktor nema naknade za rad u dane godišnjeg odmora, naknade za topli obrok i prevoz do radnog mjesta, regres, zimnicu, ogrev, te da je bez svih drugih primanja po osnovu radnog odnosa.

“Generalni direktor i ostali članovi Uprave Elektroprivrede Srpske, čije su plate 2.250 KM, nemaju ni naknade za korištenje mobilnih telefona u službene svrhe”, navodi se u saopštenju.

Iz Elektroprivrede Srpske demantuju pisanje pojedinih federalnih medija o visini plate generalnog direktora, nazivajući ih dezinformacijama i zlonamjernim “s ciljem da se u javnosti diskredituje ličnost generalnog direktora ovog preduzeća”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti