Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPoljoprivrednici upoznati o kvalitetu maziva

Poljoprivrednici upoznati o kvalitetu maziva

MODRIČA, Poljoprivrednici iz Odžaka posjetili su postrojenja Rafinerije ulja Modriča i upoznali se o procesu proizvodnje maziva i tečnosti ovog proizvođača.

Oni su posjetili ispitnu i motornu laboratoriju Rafinerije ulja Modriča gdje su mogli da vide ispitivanje i testiranje maziva i da se uvjere u stručnost i ozbiljnost u proizvodnji – saopšteno je iz Rafinerije ulja Modriča.

Poljoprivrednici su tokom predavanja o mazivima upoznati o proizvodima koje nudi modrička Rafinerija, koja u svom proizvodnom programu ima cijelu paletu proizvoda namijenjenih za podmazivanje različitih sklopova za poljoprivrednu mehanizaciju.

Rukovodilac sektora razvoja u Rafineriji Omer Kovač istakao je da kada je riječ o poljoprivrednoj mehanizaciji postoje dvije linije ulja, jedna koja se koriste za pojedinačne sklopove, i druga grupa maziva takozvana multifunkcionalna ulja koja se često koriste kod poljoprivredne mehanizacije.

“To su `Uto` i `Stou` ulja koja se mogu koristiti za više funkcija. Ako se radi o `Uto` uljima ona se mogu koristiti za sve sklopove osim motora, dok se `Stou` ulja koriste za motor i sve ostale sklopove”, pojasnio je Kovač.

Iz Rafinerije ističu da su svi proizvodi razvijeni u skladu sa zahtjevima o kvalitetu maziva i fluida definisanih globalnim svjetskim specifikacijama, i u skladu sa zahtjevima svjetski poznatih proizvođača traktora i mehanizacije, među kojima su “Džon Dir” i “Nju Holand”.

U saopštenju se navodi da su ova stručna predavanja prilika da se krajnji kupci upoznaju o kvalitetu proizvoda Rafinerije, a pošto se bliži proljećna sjetva, prvo predavanje u ovoj godini je upriličeno upravo za poljoprivrednike. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti