Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaUsvojena zaduženja za Hidroelektranu Trebinje jedan

Usvojena zaduženja za Hidroelektranu Trebinje jedan

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Odluku o prihvatanju zaduženja Republike prema “Kreditanštalt fir videraufbau” iz Frankfurta po projektu rehabilitacije treće faze Hidroelektrane na Trebišnjici u iznosu od šest miliona evra, za produženje radnog vijeka Hidroelektrane Trebinje jedan.

Kreditna sredstva namijenjena su za revitalizaciju generatora i turbine broj jedan i dva i konsultanske usluge.

Skupština je usvojila i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po projektu registracije nepokretnosti u iznosu od 16,709 miliona dolara.

Sredstva su namijenjena za razvoj podataka i infrastrukture za registraciju nepokretnosti, razvoj politike i institucionalni razvoj i upravljanje projektom.

Parlament je usvojio Odluku o prihvatanju zaduženja prema Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede po projektu razvoja ruralnog poslovanja od oko 5,1 milion dolara.

Ministar finansija Zoran Tegeltija rekao je da se prihvataju i donatorska sredstva ovog fonda od oko 312.000 dolara i naveo da će projekat obuhvatiti 20 opština u Republici Srpskoj i da je rok otplate 20 godina sa periodom odgode 10.

Glasanjem o razmotrenim tačkama dnevnog reda završena je 24. sjednica Narodne skupštine. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti