Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSolarna energijaSolarna elektrana u Pećincima

Solarna elektrana u Pećincima

PEĆINCI, Opština Pećinci i rusko-španski konzorcijum potpisali su Memorandum, kojim se bliže definišu uslovi za izgradnju solarne elektrane u toj opštini.

Dokument su potpisali predsjednik opštine Pećinci Sava Čojčić, zamjenik direktora Asocijacije ruske fotonaponske industrije (RPIA) Jevgenij Zagorodni, predstavnik RPIA u Srbiji Andrej Dimitrijević, generalni direktor kompanije Exiton LLC Aleksandr Karaulov i zamjenik regionalnog direktora za Istočnu Evropu kompanije Elecnor S.A. Loreto Tehuka.

Kako je saopštila Opština Pećinci, konzorcijum kompanija na čijem čelu je Asocijacija ruske fotonaponske industrije, bavi se finansiranjem, dizajnom, izgradnjom, upravljanjem i održavanjem fotonaponskih sistema (solara).

RPIA planira da investira 75-90 miliona evra u razvoj projekta izgradnje solarne elektrane snage od 30 megavata na površini oko 240 ha koja se nalazi u Radnoj zoni Karlovčić i neposredno se naslanja na radnu zonu Ašanja, čime se i jug opštine otvara prema novim investicijama.

U toku ove investicije direktno će biti angažovano 150 radnika, a indirektno oko 180 osoba.

Rusko-španska delegacija će se u narednih par dana sastati sa predstavnicima resornih ministarstava gdje će precizirati uslove realizacije investitcije u opštini Pećinci, a sastanku u Ministarstvu finansija i privrede će prisustvovati i rukovodstvo opštine Pećinci. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti