Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRudniku "Grot" prijeti stečaj

Rudniku “Grot” prijeti stečaj

Leskovac – Privredni sud u Leskovcu raspravljao je  o prijedlogu Agencije za privatizaciju da se u rudniku olova i cinka „Grot” u Krivoj Feji kod Vranja proglasi bankrot.

Rješenje će se donijeti u roku od osam dana, a većinski povjerilac rudnika Branislav Jović, vlasnik preduzeća „Trend kompani” iz Jagodine, rekao je da ima informaciju da će biti proglašen bankrot i da će trista radnika ostati bez posla.

Radnici ovog rudokopa održali su protest ispred zgrade Skupštine grada Vranja i pred Privrednim sudom u Leskovcu. Oni smatraju da nema razloga za bankrot i pitaju zašto Agencija za privatizaciju uporno želi da zatvori rudnik koji dobro posluje. Agencija odgovara da joj nije cilj da se rudnik zatvori, već samo da se uz pomoć zakonskih sredstava zaštite prava svih povjerilaca.

Kako je moguće da Agencija za privatizaciju insistira na bankrotu, kada rudnik posluje pozitivno i kada su ispunjeni i premašeni svi planovi. Da li je u interesu države da trista radnika ostane bez posla, pitaju rudari. Oni tvrde da rudnik radi normalno. Da ima 296 zaposlenih i da redovno isplaćuje zarade, poreze i doprinose. Politika

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti