Srijeda 24. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiProglašen bankrot rudnika Grot

Proglašen bankrot rudnika Grot

BEOGRAD, Rudnik olova i cinka Grot iz Krive Feje saopštio je da je dobio rješenje Privrednog suda u Leskovcu, kojim se proglašava bankrot tog rudnika. Iz rudnika Grot najavljuju da će na to rješenje uložiti žalbu.

U tom rudniku stečaj je uveden 2005. godine, a kako se navodi žalba će biti dostavljena Ministarstvu pravde, Visokom Savjetu Sudstva, Predsjedniku Privrednog apelacionog suda, Predsjedniku Vlade Srbije, prvom potpredsjedniku Vlade i drugim relevantnim institucijama, koje stite interese drzave, te institucijama koje prate korupciju.

Kako se navodi, rudnik Grot je do danas radio i poslovao normalno, u njemu je bilo zaposleno 296 radnika, redovno su se isplaćivale zarade, porezi i doprinosi.

Rudnikom je rukovodio Centar za stečaj pri Agenciji za privatizaciju. U Privrednom sudu u Leskovcu 1. marta je održano ročište na kojem se odlučivalo o mogućem bankrotu rudnika.

Ročište je održano na osnovu odluke Privrednog apelacionog suda u Beogradu od 11. januara ove godine.

Tom odlukom konstatuje se da najveći povjerilac rudnika, preduzeće Trend kompani (Company) iz Jagodine, nije realizovalo Plan reorganizacije rudnika, koje je samo predložilo još 2007. godine.

Trend kompani nije namirilo dug drugim povjeriocima u iznosu od 945.322.214,89 dinara i nije svoja potraživanja uknjižilo kao akcije. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti