Četvrtak 28. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiVlada Vojvodine formira Radnu grupu za EPS

Vlada Vojvodine formira Radnu grupu za EPS

NOVI SAD, Vlada Vojvodine donijela je odluku o obrazovanju Radne grupe za saradnju sa Vladom Srbije u postupku restrukturiranja Elektroprivrede Srbije (EPS).

Zadatak te grupe je zaštita interesa građana, privrede, elektroenergetske infrastrukture i statusa kompanije Elektrovojvodina u postupku restrukturiranja EPS.

Skupština Vojvodine je 14. decembra prošle godine usvojila zaključke kojima Vladi Srbije predlaže uključivanje predstavnika pokrajinskih institucija i Sindikata Elektrovojvodine u rad timova za reorganizaciju EPS.

Skupština Vojvodine je predložila decentralizaciju sistema za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom, i formiranje više operatera, uz to da Elektrovojvodina bude jedan od operatera za distribuciju električne energije i upravljanje distributivnim sistemom.

Skupština je tada navela da je Elektrovojvodina od strateškog značaja za Vojvodinu i založila se da ta kompanija zadrži status privrednog društva, u cilju očuvanja imovine građana i privrednih subjekata sa teritorije Vojvodine čijim sredstvima je izgrađena infrastruktura Elektrovojvodine.

Vlada Vojvodine je danas prihvatila i informaciju o potrebi ustupanja građevinskog zemljišta u vlasništvu pokrajine na Petrovaradinskoj adi u Novom Sadu, na kojem treba da se izgradi „fabrika vode”.

Vlada Vojvodine je predložila Skupštini Vojvodine da se ulaganjem prava svojine to građevinsko zemljište pretvori u kapital Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada, piše u saopštenju za sjednice pokrajinske vlade. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti