Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostPočeo međunarodni forum o obnovljivoj energiji

Počeo međunarodni forum o obnovljivoj energiji

BRISEL, U Briselu je danas počeo dvodnevni parlamentarni forum o obnovljivoj energiji čija je tema “Međunarodna saradnja za energetsku revoluciju”, na kojem se razgovaralo o kreiranju pouzdanog snabdijevanja čistom energijom i jačanju međunarodne saradnje sa zemljama koje su bogate potencijalima obnovljive energije.

Na forumu je razmatrano i na koji način parlamenti mogu imati uvid u ogromne investicije u ovoj oblasti što, osim zaštite životne sredine i jačanja ekonomije zemalja, predstavlja i ogroman potencijal za zapošljavanje, te o tome kako izgraditi ambijent i zakonske okvire u nacionalnim parlamentima za ovakvu vrstu investicija.

Parlamentarnu skupštinu BiH na ovom velikom skupu, koji je okupio predstavnike parlamenata iz Evrope, Azije i Afrike, te predstavnike brojnih agencija, predstavlja višečlana delegacija, saopšteno je iz parlamenta BiH.

U delegaciji BiH su prvi zamjenik predsjedavajućeg Mirza Kušljugić i članovi Komisije za transport i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Anto Domazet, Zijad Jagodić, Borislav Bojić i Šemsudin Mehmedović, te član Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nermina Kapetanović. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti