Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSolarna energijaMeđunarodni sajam energetike u Tuzli

Međunarodni sajam energetike u Tuzli

TUZLA, Treći Međunarodni sajam ENERGA „2013.“ biće organizvan u Tuzli, od 4-og do 7-og juna 2013. godine. Izlagači na sajmu će biti ugledne domaće i inostrane kompanije, kao i institucije iz oblasti energetike koje će prezentovati raznovrsna savremena istraživačka i proizvodna dostignuća.

„Prednost ovogodišnjeg sajma u odnosu na prva dva jeste odluka Tuzlanskog sajma da kao posebnu izlagačku sekciju formiramo paviljon TUZLASOLAR EXPO „2013“, kako bismo propratili planetarni trend pojave inicijative solarnih elektrana na ovom području“, rekao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Međunarodnog sajma energetike ENERGA, izrazivši činjenicu da je Tuzlanski kanton vodeći u ideji solarnih elektrana.

Pojasnio je da je TUZLASOLAR EXPO „2013.“ posebna izlagačka sekcija 3. Međunarodnog sajma ENERGA „2013.“ čijiim se održavanjem potvrđuje ekspanzija zanimanja i spremnosti za investiranjem u projekte korišćenja solarne energije na prostoru Bosne i Hercegovine.

TUZLASOLAR EXPO „2013“ predstavlja platformu za nove mogućnosti, za izgradnju novih i uspostavljanje novih partnerskih veza u području istraživaja, razvoja, proizvodnje i distribucije solarne tehnologije u regiji. ekapija.ba

BiH spada u evropske zemlje sa najvećim brojem sunčevih dana u godini, što otvara mogućnosti za snažan razvoj tržišta solarne industrije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti