Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"BH gas" uputio novo upozorenje "Zvornik stanu"

“BH gas” uputio novo upozorenje “Zvornik stanu”

ZVORNIK, Akcionarsko društvo “Zvornik stan” pozvao je danas korisnike da izmire obaveze prema ovom preduzeću, kako bi se izbjeglo da “BH gas” obustavi isporuku gasa ovom preduzeću.

Direktor “Zvornik stana” Miodrag Jevtić kaže da je “BH gas” uputio upozorenje da će prekinuti isporuku gasa što se, kako je rekao, može desiti svakog dana.

“Zbog nedovoljne uplate obaveza od strane naših korisnika, ni `Zvornik stan` ne može u zadovoljavajućem procentu da izmiri svoje obaveze. `BH gas` zahtijeva da mu do kraja narednog mjeseca izmirujemo fakturu za prethodni mjesec, a mi smo za januarsku fakturu za gas koja iznosi 490.000 KM uspjeli da uplatimo tek nešto više od pola”, istakao je Jevtić.

Od početka sezone grijanja iz “Zvornik stana” više puta su upućivali apele korisnicima da izmire svoje obaveze, uz upozorenja da je stepen naplate nešto iznad 50 odsto, te da pri takvoj naplativosti preduzeće ne može normalno da funkcioniše.

Isporučilac “BH gas” obustavio je 31. januara isporuku gasa “Zvornik stanu”, a dan kasnije pustio je gas. Kako je tada rečeno, razlog je dug od 3.162.519 KM, od čega je 2.800.000 KM dug nagomilan u prethodnim godinama. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti