Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"Jesenarži" zainteresovan za terminale u Pločama

“Jesenarži” zainteresovan za terminale u Pločama

SARAJEVO, Direktor turske kompanije “Jesenarži” Melih Tarioglu rekao je danas da je vizija ove kompanije dugoročno ulaganje u energetske projekte u BiH, a da poseban fokus stavlja na naftne terminale Federacije BiH u Pločama.
U tom smislu razgovarano je sa menadžmentom Terminala Federacije gdje su se upoznali sa trenutnim stanjem u toj kompaniji i koracima koji se preduzimaju da bi se prevazišli problemi nastali nakon raskida poslovne saradnje sa “Deltagripom”.

Tarioglu je u razgovoru sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem rekao da je interes kompanije i izgradnja male rafinerije u BiH koja bi se uvezala sa Terminalima i ponudila proizvod jeftiniji od drugih na tržištu, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

On je istakao da će njegova kompanija poslati obavezujuće pismo namjere u kojem će izraziti najozbiljniji interes za investiranje u ove projekte.

Nikšić je rekao da naftni terminali Federacije u Pločama dodatno dobijaju na značaju ulaskom Hrvatske u EU i postaju još interesantniji svakom investitoru.

“Nama je svaka investicija dobrodošla, ali je ovo veoma kompleksna materija, posebno priča o rafineriji i za to je potrebna ozbiljna studija”, rekao je Nikšić.

Prema njegovim riječima, u pismu namjere prema federalnoj Vladi moraju biti precizirani okviri za izgradnju rafinerije, vizija, lokacije, pitanje urbanističkih, prostornih, ekološke saglasnosti i drugi parametri.

Tarioglu je tokom susreta sa Nikšićem rekao da je namjera da se investicijski uključe u neke od projekata, a istakao je i da postoji interes za ulaganje u obnovljive izvore energije, posebno solarne. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti