Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPuhalac: Dostići nivo Srbije u realizaciji "Južnog toka"

Puhalac: Dostići nivo Srbije u realizaciji “Južnog toka”

BANJALUKA, Cilj Republike Srpske je da što prije dostigne nivo realizacije projekta “Južni tok” na kojem je trenutno Srbija, rekao je danas vršilac dužnosti direktora privrednog društva “Gas res” Slobodan Puhalac.

Puhalac je danas u Banjaluci upoznao ambasadora Rusije u BiH Aleksandra Bocan-Harčenka o dosadašnjim aktivnostima Vlade Srpske i ovog preduzeća na realizaciji projekta priključenja Srpske na gasovod “Južni tok”, kao i saradnji koja je uspostavljena sa preduzećem “Srbijagas” iz Novog Sada.

On je napomenuo da je preduzeće “Srbijagas” spremno da u potpunosti pruži podršku i prenese iskustva kako bi Republika Srpska uspješno došla do svog cilja, saopšteno je iz “Gas Resa”.

Bocan-Harčenko je naglasio da je izgradnja gasovoda “Južni tok” i njegovih priključaka strateško pitanje za Rusiju, te da je zadatak diplomatskih misija da prate aktivnosti na njegovoj realizaciji.

“Naše opredjeljenje je jasno i Ruska Federacija će, kao i do sada, dati punu podršku realizaciji ovog projekta koji je od posebnog značaja za Republiku Srpsku i BiH”, istakao je ruski ambasador, dodajući da je dosadašnja ekonomska saradnja sa Republikom Srpskom veoma uspješna.

U prostorijama “Srbijagasa” u Novom Sadu sutra oko 12.00 časova biće održan sastanak predstavnika “Gas resa” i “Srbijagasa”, na kojem će biti razmotreno više ključnih tehničkih pitanja, kao i imenovanje članova radnih grupa radi nastavka aktivnosti na realizaciji projekta “Južni tok”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti