Četvrtak 20. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasFabrici glinice "Birač" obustavljena isporuka gasa

Fabrici glinice “Birač” obustavljena isporuka gasa

ZVORNIK, Fabrici glinice „Birač“ danas je obustavljena isporuka gasa zbog nastalih dugovanja koja iznose skoro 22 miliona KM, potvrđeno je novinarima iz “BH-gasa”.

Distributer “BH-gas” saopštio je i da dugovanja “Zvornik-stana” iznose 3.569.091 KM, što se odnosi na ukupno 14 neplaćenih faktura.

“Slijedom nedavno održanih razgovora sa predstavnicima Vlade Republike Srpske i načelnikom opštine Zvornik data su obećanja kreditnog zaduženja kod Investiciono-razvojne banke u iznosu od dva miliona KM, koja bi bila uplaćena “BH-gasu”.

Realizacija datog dogovora predstavlja preduslov da ne bude obustavljena isporuka gasa ovom zvorničkom preduzeću, naveli su u saopštenju iz “BH-gasa”.

Direktor “Zvornik stana” Miodrag Jevtić rekao je juče da je najveći problem mali stepen naplate dugovanja od korisnika.

“Činimo sve da grad ne ostane bez gasa, ali je problem stepen naplate koji iznosi oko 60 odsto što je nedovoljno da isplatimo mjesečnu fakturu za utrošen gas, a kamoli za ostale obaveze”, rekao je Jevtić novinarima.

On je pojasnio da su iz “BH-gasa“ upozorili da će obustaviti isporuku gasa “Zvornik stanu”, podsjetivši da sarajevsko preduzeće traži da se krajem narednog mjeseca plaća faktura za prethodni mjesec. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti