Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasVenecuela nastavlja da isporučuje naftu SAD

Venecuela nastavlja da isporučuje naftu SAD

KARAKAS, Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD, bez obzira na zategnutost međusobnih odnosa, rekao je ministar nafte i rudarstva republike Rafael Ramires dnevniku Mundo.

Ranije ovog mjeseca Karakas je protjerao dva američka vojna atašea kao odgovor na protjerivanje dvoje venecuelanskih diplomata.
“Venecuela će nastaviti da isporučuje naftu SAD, koje su za nas važno tržište, a pored toga imamo u toj zemlji i sopstveni rafinerijski kompleks”, rekao je Ramirez.

“U svjetlu tako tragičnih događaja kao što je smrt predsjednika Uga Čavesa mi, Venecuelanci poručujemo Amerikancima samo jedno: ne miješajte se u naše poslove”, citira Mundo.

Situacija u naftnoj industriji Venecuele je “potpuno normalna i stabilna”, primjetio je ministar. “Sve će biti stabilno i u budućnosti i mi smo uvjereni da će se proces bolivarske revolucije nastaviti”, rekao je Ramirez, koji je istovremeno i na čelu državnog naftnogasnog koncerna “Petroleos de Venecuela”.

Tradicionalno dobri trgovinski odnosi između Venecuele i SAD su u suprotnosti sa političkim odnosima, koji se već dvije godine održavaju na nivou otpravnika poslova, prenio je Itar tas. Tanjug.biz

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti