Utorak 28. Mart 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasStevanović: Bez prekida u isporuci gasa

Stevanović: Bez prekida u isporuci gasa

ZVORNIK, Do kraja grijne sezone neće biti prekida u isporuci gasa preduzeću “Zvornik stan“, rekao je danas načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Stevanović je novinarima potvrdio da je o tome juče postigao dogovor sa direktorom “BH gasa“ Adnanom Kresom.

“Prezentovali smo gospodinu Kresi da će odbornici na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine Zvornik raspravljati o situaciji u `Zvornik stanu` i prijedlogu mjera kojima bi riješili pitanje dijela starih obaveza koje preduzeće ima prema `BH gasu`, najvjerovatnije kroz kreditno zaduženje preduzeća kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske”, rekao je Stevanović.

On je naveo da je Kreso prihvatio ovaj prijedlog i da će to doprinijeti stabilnosti u isporuci gasa.

Naglasivši da je razumljiv zahtjev “BH gasa“ koji traži da se pitanje starih obaveza riješi, Stevanović je zahvalio Kresi i svim radnicima “BH gasa“ na razumijevanju koje imaju prema građanima Zvornika.

“Najveći teret `Zvornik stanu` upravo i jesu stari dugovi za gas nastali do 2005. godine. Posljednjih šest godina na sve načine pružali smo pomoć ovom preduzeću kako se kontinuitet grijanja ne bi prekinuo. Domaćinskim poslovanjem prekinuta je dubioza u koju je „Zvornik stan“ zapadao, preduzeće posluje pozitivno, uspijevaju servisirati znatan dio reprogramiranih obaveza i obaveza po sudskim presudama iz ranijeg perioda”, objasnio je Stevanović.

On je dodao da se u ovom preduzeću posluje domaćinski, da se tekuća potrošnja za gas servisira redovno unazad tri godine, ali da iz tekuće dobiti preduzeće ne može da isplati stari dug od 2.800.000 KM.

Dug “Zvornik stana“ za gas iznosi 3.620.000 KM i početkom ove sedmice “BH gas“ je upozorio “Zvornik stan” da će obustaviti isporuku gasa.

Direktor “Zvornik stana“ Miodrag Jevtić istakao je da je najveći razlog što preduzeće ima zastoj u plaćanju obaveza prema “BH gasu“ mali stepen naplate od korisnika.

“BH gas“ je juče prekinuo isporuku gasa Fabrici glinice “Birač“ zbog duga od 22.000.000 KM.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti