Ponedjeljak 15. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiKovačević: U rudniku "Gacko" stanje pod kontrolom

Kovačević: U rudniku “Gacko” stanje pod kontrolom

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da trenutna situacija u Rudniku “Gacko” pokazuje da je stanje pod kontrolom, da su vodotoci u opadanju i situacija se normalizuje.

“Tokom protekle noći došlo je do blagog prelivanja vode preko pregradne brane, koja je služila za preusmjeravanje rijeke Lušnice iz starog u novoizgrađeno korito. Tom prilikom je došlo do djelimičnog oštećenja brane i nivo vode u površinskom kopu je povećan za oko tri metra”, rekao je Kovačević novinarima nakon sjednice Vlade.

Prema njegovim riječima, preduzeti su svi radovi na izradi novog pristupnog puta do pregradne brane, kako bi počeli radovi na njenoj sanaciji.

Kovačević je naglasio da Termoelektrana “Gacko” normalno radi i proizvodi električnu energiju.

On je istakao da Termoelektrana ima obezbijeđene dovoljne količine uglja u narednih sedam-osam dana, da ima otkrivene količine uglja koje će eksploatisati u narednih tri-četiri mjeseca, te da će i dalje normalno proizvoditi struju.

Ministar Kovačević je naglasio da je Vlada Srpske u stalnom kontaktu sa gradskom upravom i banjalučkom “Toplanom” i sa dobavljačima mazuta “Optima grupom“, radi obezbjeđenja dovoljnih količina mazuta do kraja sezone grijanja.

“To su optimističke vijesti u smislu da ćemo sezonu grijanja u Banjaluci završiti sa dovoljnim količinama mazuta”, dodao je Kovačević. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti