Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPočela realizacija projekta "Vider"

Počela realizacija projekta “Vider”

SARAJEVO, Održavanjem video-konferencije u sedam različitih evropskih zemalja zvanično je počelo provođenje projekta “Uspostava malih i srednjih preduzeća iz oblasti `zelene` energije: Inovacije i razvoj u energetskom sektoru u području Mediterana – VIDER”.

Cilj projekta jeste doprinos identifikaciji i jačanju kapaciteta u oblasti inovacija i umrežavanje malih i srednjih poduzeća u energetskom sektoru, uz podršku javnih i posrednih tijela.

Na video-konferenciji su dogovoreni dinamika realizacije projekta i obaveze svakog od partnera po projektnim komponentama, saopšteno je iz Sarajevske regionalne razvojne agencije /Serda/, koja je predstavnik BiH u VIDER projektu.

Planirani su i pilot projekti, u koje će biti uključena mala i srednja preduzeća iz oblasti energetike kako bi se povećala vrijednost i konkurentnost proizvoda ili stvaranje novih proizvoda za širi tržišni segment u oblasti energetske efikasnosti.

Projekat koji će trajati 30 mjeseci provodi deset partnera u okviru EU MED programa transakcionalne saradnje za područje Mediterana, saopšteno je iz Serde. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti