Utorak 16. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiŠarović: Za dva mjeseca odgovori o preuzimanju direktiva

Šarović: Za dva mjeseca odgovori o preuzimanju direktiva

SARAJEVO, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je juče da BiH u roku od dva mjeseca mora dati odgovore Energetskoj zajednici u Beču koji se odnose na preuzimanju direktiva drugog i trećeg energetskog paketa koji treba da stupi na snagu 2015. godine.

“Sporazum o energetskoj zajednici je jedno od pitanja koje stoji pred BiH. Obaveza nam je da u najskorije vrijeme odgovorimo Energetskoj zajednici u Beču, čiji je član i BiH, posebno na otvoreno pismo koje smo dobili, a tiče se sektora gasa“, rekao je Šarović novinarima, uoči sastanka prerađivača mlijeka i predstavnika resornih institucija u vezi sa izvozom mlijeka i mliječnih proizvoda u EU.

On je pojasnio da je riječ o pitanjima koja se tiču operatera i regulatora za gas, kao i pitanje koje se odnosi na zakon o gasu.

“Da li će to biti jedan zakon o gasu na nivou BiH ili harmonizovanom zakonu koji bi preuzeo EU direktivu iz 2009. godine, to je na dogovoru nadležnih u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Ministarstvo će u predviđenom roku dostaviti potreban odgovor Energetskoj zajednici“, rekao je Šarović. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti