Srijeda 12. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Jovičić: Maksimalno zaštićeni postojeći kapaciteti

Jovičić: Maksimalno zaštićeni postojeći kapaciteti

BIJELJINA, Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je danas da su preduzete sve mjere da se zaštite postojeći kapaciteti Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ jedan u Ugljeviku.

“Što se tiče izgradnje bloka TE tri, Vlada je juče donijela zaključak o izmjeni rješenja o dodjeli koncesije na kopovima Bogutovo Selo i Ugljevik `Istok`, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je učinio sve da ispoštuje zahtjeve Sindikalne organizacije RiTE i njenog rukovodstva“, rekao je Jovičić, koji je član Vlade iz regije Semberije i Majevice.

On kaže da je traženo da se tačno definišu količine uglja koje su potrebne za dalji rad postojeće TE Ugljevik jedan i da tu analizu napravi stručna institucija.

„Rudarski institut u Beogradu dobio je zadatak da ponovo okonturi kop Ugljevik `Istok` u kome će se predvidjeti da postojeća TE ima uglja do 2039. godine, dokle je njen vijek trajanja“, rekao je Jovičić.

On je naglasio da je lokalni parlament u Ugljeviku donio sve potrebne odluke u vezi sa izgradnjom TE tri u Ugljeviku, jer su vjerovatno prepoznali značaj ovog projekta i zainteresovani su za njegovu realizaciju.

Ukazujući da je u Ugljeviku na vlasti SDS, Jovičić je odbacio tumačenja da se vrši pritisak republičke vlasti na rukovodstvo RiTE Ugljevik i poručio da „nisu u pravu oni koji dižu galamu i dezinformišu javnost i radnike TE u Ugljeviku“.

„Vlada, i ja kao njen član, izričito stojimo iza tog projekta i mora biti proveden, jer ne može država dozvoliti sebi da pojedinci ruše kapitalne investicije koje su od životnog interesa za Republiku Srpsku“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti