Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRafinerija nije odgovorna za zagađenje vazduha

Rafinerija nije odgovorna za zagađenje vazduha

BROD, Generalni direktor Rafinerije nafte u Brodu Sergej Kraščuk ističe da Rafinerija trenutno ne radi zbog remonta i ne može da bude odgovorna za zagađenje vazduha u Slavonskom Brodu kako to tvrdi gradonačelnik ovog hrvatskog grada Mirko Duspara.

“Ovo nije prvi put da nam dostavljate primjedbe o zagađenju vazduha u Slavonskom Brodu u periodu kada su postrojenja u Rafineriji zaustavljena zbog remonta”, naveo je Kravčuk u odgovoru na pismo Duspare.

Kravčuk ističe da pojava dima iz dimnjaka za grijanje radnih prostorija ne znači i zagađenje i ukazuje da i u Slavonskom Brodu postoje izvori koji uzrokuju zagađenje vazduha.

“Iz tih razloga demantujemo vaše navode o propustima i poremećajima u tehnološkom procesu u Rafineriji nafte u Brodu i sa tim u vezi onečišćenje benzenom i lebdećim česticama koje je registrovala vaša mjerna stanica”, naveo je Kravčuk u odgovoru Duspari. Kravčuk je pozvao gradonačelnika Slavonskog Broda da posjeti Rafineriju nafte u Brodu i uvjeri se da njena postrojenja trenutno ne rade.

Duspara je uputio pismo direktoru Rafinerije nafte u Brodu u kojem ga obavještava o prekoračenoj graničnoj vrijednosti zagađenosti vazduha nad Slavonskim Brodom koja, kako tvrdi, dolazi iz brodske Rafinerije.

Remont prostrojenja u brodskoj Rafineriji, koji je pokrenut početkom ove godine, trajaće do kraja marta. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti