Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Golić: Prioritet plan parcelacije za Južni tok

Golić: Prioritet plan parcelacije za Južni tok

BANJALUKA, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske kao prioritet treba da radi plan parcelacije za izgradnju kraka gasovoda “Južni tok” kroz Srpsku, izjavila je resorni ministar Srebrenka Golić.

Golićeva je istakla da se očekuje veliki broj aktivnosti kada je riječ o izgradnji ovog gasovoda kroz Srpsku, koji je veliki, strateški projekat.

“Parcelacija će početi nakon što sve pravne prepreke budu završene sklapanjem ugovora sa ruskim partnerom”, rekla je Golićeva za “Glas Srpske”.

Ona je naglasila da je prvi prioritet Ministarstva da se, nakon stručnih i javnih rasprava, Prijedlog zakona o uređenju prostora i građenju nađe pred poslanicima Narodne skupštine Srpske, što bi trebalo da se desi na narednoj sjednici.

“Prioritet u radu Ministarstva je i izdavanje odobrenja za građenje za dionicu autoputa od Prnjavora do Doboja. Već smo izdali dozvolu za izgradnju Termoelektrane `Stanari` i pristupne puteve na lokalitetu termoelektrane”, dodala je Golićeva.

Golićeva je navela da je u toku pregled tehničke dokumentacije kada je riječ o izgradnji hidroelektrane “Ulog” na području opštine Kalinovik, te da se završava studija u vezi sa lokalitetom za izgradnju hidroelektrane “Dabar”.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti