Četvrtak 30. Novembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSutra potpisivanje ugovora sa "Dongfangom"

Sutra potpisivanje ugovora sa “Dongfangom”

BANJALUKA, Kineska kompanija “Dongfang”, koja je generalni izvođač radova na izgradnji Termoelektrane Stanari, potpisaće sutra u Stanarima ugovor sa kompanijama iz Republike Srpske koje će biti angažovane na izgradnji ovog elektroenergetskog objekta.

Ugovore sa Dongfangom potpisaće “MD Perić kompani” iz Bijeljine i “Građ-promet” iz Doboja za izvođenje dijela građevinskih radova i “Kors” iz Laktaša za izvođenje dijela elektro radova, najavljeno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstrvo i ekologiju Republike Srpske.

Svečano potpisivanje ugovora predviđeno je za 11.00 časova u objektu “Elektroradionica” na gradilištu termoelektrane, uz prisustvo ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenke Golić.

Osim navedenih, na pripremi i izgradnji objekata za potrebe termoelektrane iz obima radova EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari, angažovana su i domaća preduzeća “Elnos” iz Banjaluke, “Eling” iz Teslića, “Gradip” iz Prnjavora, “Graditelj” iz Teslića, koja imaju svoje kooperante i dobavljače.

Medijima će biti omogućeno snimanje svečanog potpisivanja ugovora, a izjave za novinare su predviđene odmah nakon potpisivanja.

Za sve novinarske ekipe biće organizovan doček ispred Upravne zgrade Rudnika od 10.30 do 10.45 časova, odakle će se zajedno krenuti prema objektu u kojem će biti potpisivani ugovori.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti