Nedjelja 3. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPredstavnici kompanije "Dongfang“ potpisali ugovore sa kompanijama iz Srpske

Predstavnici kompanije “Dongfang“ potpisali ugovore sa kompanijama iz Srpske

DOBOJ, Predstavnici kineske kompanije “Dongfang“ potpisali su danas ugovore sa kompanijama iz Republike Srpske koje će biti angažovane na izgradnji Termoelektrane Stanari.

Potpisivanju ugovora sa preduzećima “MD Perić” iz Bijeljine, “Građ-prometom“ iz Doboja, te “Kors“ iz Laktaša prisustvovala je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Golićeva je istakla da je glavni izvođač radova, kineska kompanija “Dongfang“, poslušala sugestiju resornog ministarstva i na izgradnji termoelektrane angažovala domaću građevinsku operativu.

Ona je dodala da će u ovoj fazi gradnje biti angažovano oko 1.200 radnika iz Srpske koji će raditi pod nadzorom 50 stručnjaka iz Kine.

Golićeva je podsjetila da se vrijednost izgradnje Termoelektrane u Stanarima procjenjuje na više od 400 miliona evra, dok će EFT uložiti još oko 150 miliona evra u modernizaciju rudnika Stanari.

Preduzeća iz Republike Srpske, koja su danas angažovana na izgradnji termoelektrane, izvodiće građevinske radove na pripremi gradilišta, te razvođenje električne energije i uvođenje prvih iskopa za temelje kotlovskog i turbinskog dijela postrojenja.

Radi što kvalitetnijeg obavljanja ugovorenih radova, ova preduzeća će angažovati i podizvođače, preduzeća “Eling“ i “Graditelj“ iz Teslića, “Elnos“ iz Banjaluke i “Gradip“ iz Prnjavora.

Golićeva je rekla da će kamen-temeljac za izgradnju EFT-ove termoelektrane simbolično biti postavljen 18. maja, dok će termoelektrana u potpunosti biti izgrađena do kraja 2015. godine. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti