Utorak 28. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasFBiH zainteresovana za snabdijevanje gasom

FBiH zainteresovana za snabdijevanje gasom

BANJALUKA, Federacija BiH zainteresovana je za sigurno snabdijevanje potrebnih količina gasa koje će omogućiti projekat izgradnje kraka “Južni tok” kroz Republiku Srpsku, poručeno je na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Željka Kovačevića sa direktorom kompanije “BH gas” Adnanom Kresom i vršiocem dužnosti direktora “Gas Resa” Slobodanom Puhalcem.

Kovačević je istakao da će se obezbjeđenjem potrebnih količina gasa za cijelu BiH omogućiti gasifikacija industrijskih zona i dodatna proizvodnja struje i toplotne energije iz gasa, a time i ubrzati ekonomski razvoj Republike Srpske, FBiH i Brčko distrikta, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

On je podsjetio da je Brčko distrikt u ranijim kontaktima već iskazao interes za uključenje u projekat izgradnje kraka gasovoda “Južni tok” kroz Republiku Srpsku.

Jedna od tema današnjeg sastanka je bila i mogućnost rješavanja pitanja duga za preuzeti gas Fabrike glinice “Birač” Zvornik.

Na sastanku je dogovoreno da će se naredne aktivnosti ostvarivati kroz neposredne kontakte i saradnju preduzeća “Gas res“ i “BH gas”.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti