Srijeda 24. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiNIS usvojio odluku o dividendama

NIS usvojio odluku o dividendama

BEOGRAD, Odbor direktora NIS-a usvojio je prijedlog o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, isplati dividenti i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti.

Prijedlog odluke predviđa isplatu dividende u visini od 25 odsto dobiti ostvarene u 2012. godini, što je 10 odsto više od minimuma koji je predviđen ugovorom o kupoprodaji akcija NIS-a i politikom dividendi kompanije, saopšteno je iz te kompanije.
Kako se navodi, pravo na isplatu dividende imaće svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrijednosti na dan sastavljanja spiska akcionara koji imaju pravo na učešće u petoj redovnoj sjednici Skupštine akcionara.

O usvajanju odluke Skupštine akcionara i danu isplate dividendi akcionari će blagovremeno biti obavješteni. Skupština akcionara NIS-a biće održana do kraja juna.

Predsjednik Odbora direktora NIS-a Vadim Jakovljev izjavio je da je kompanija, kako se navodi u saopštenju, uspjela da pronađe uravnoteženo rješenje.

“Obezbjeđujući svim akcionarima kompanije stabilan prihod, što je danas krajnje važno u periodu nestabilne ekonomske situacije, mi nastavljamo realizaciju usvojenog investicionog programa koji će sigurno doprinijeti daljem povećanju vrijednosti kompanije”, rekao je Vadim.

On je kazao da to znači i povećanju vrijednosti akcija kako za većinske, tako i za manjinske akcionare.

Odbor direktora usvojio je i izvještaj NIS-a za 2012. godinu. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti