Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasRadojičić: Rafinerija nafte Brod značajna za spoljnu trgovinu

Radojičić: Rafinerija nafte Brod značajna za spoljnu trgovinu

BROD, Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da je Rafinerija nafte Brod značajan privredni kapacitet za spoljno-trgovinsku razmjenu Srpske.

Radojičić je tokom posjete Rafineriji nafte ukazao i na njen značaj zbog zaposlenosti, kao i da je najvažnije da ona radi.

“Rafinerija nafte Brod je najvažniji privredni kapacitet za Republiku Srpsku”, naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske ima izuzetno dobru komunikaciju sa rukovodstvom Rafinerije i sve probleme rješavaju zajedno.

“Brodska Rafinerija je proizvodnju obnovila u vrijeme kada je počela ekonomska kriza u svijetu, ali se to na nju nije odrazilo, već je Republika Srpska 2008. godine imala pozitivne ekonomske pokazatelje”, podsjetio je Radojičić.

On je najavio da će u ovoj godini biti donesen novi zakon o radu koji će biti kompromis između poslodavaca i zahtjeva sindikata.

Direktor brodske Rafinerije Sergej Kraščuk rekao je da će ovogodišnja proizvodnja u Rafineriji iznositi milion tona prerađene sirove nafte, što je manje od prošlogodišnje proizvodnje.

Razlog tome je neuređeno tržište nafte u BiH, obrazložio je Kraščuk.

Predsjednik Narodne skupštine u poslijepodnevnim časovima posjetio i Dječije obdanište “Beli anđeo” i mališanima uručio poklone.

Tokom posjete opštini Brod, Radojičić se sastao sa načelnikom Ilijom Jovičićem i obećao pomoć ovoj lokalnoj zajednici u realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.  Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti