Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti Kovačević: Stanje u rudniku Gacko stabilizovano

Kovačević: Stanje u rudniku Gacko stabilizovano

GACKO, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da se situacija u rudniku Gacko stabilizovala i da su stvoreni uslovi za dalju ekploataciju rude.

“Termoelektrana Gacko je u prva tri mjeseca ove godine premašila plan proizvodnje električne energije za pet odsto, a eksploatisano je 97 odsto planirane rude iz kopova gatačkog rudnika”, rekao je Kovačević nakon razgovora sa rukovodstvom Rudnika i termoelektrane /RiTE/ Gacko.

On je istakao da će do 22. aprila biti završen izvještaj nezavisne ekspertske komisije koju su formirali resorno ministarstvo i preduzeće “Elektroprivreda Republike Srpske” o uzrocima koji su polovinom marta doveli do klizišta u starom kopu RiTE Gacko.

Direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić ocijenila je da su preduzete sve mjere za prevazilaženje situacije i da je urađen plan sanacije kopa rudnika Gacko.

Ona je navela da će zbog havarije u kopu rudnika Gacko doći do izmjena ovogodišnjeg plana poslovanja RiTE, prije svega kada su u pitanju investicije.

Sa rukovodstvom RiTE Gacko danas je razgovarala i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti