Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiDogovoren mjesečni sastanak radne grupe

Dogovoren mjesečni sastanak radne grupe

BANJALUKA, Radna grupa za praćenje ispunjenja obaveza iz Ugovora o kupoprodaji akcija iz 2. februara 2007. godine sastajaće se jednom mjesečno i razmatrati otvorena pitanja u cilju stvaranja povoljnijih uslova za razvoj naftne industrije u Republici Srpskoj, dogovoreno je na sastanku predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović sa predstavnicima kompanije “Zarubežnjeft”.

Na sastanku u Banjaluci iskazana je spremnost da se pokrenu aktivnosti u zajedničkim institucijama BiH, u cilju poboljšanja uslova za dosadašnje, ali i buduće strane investicije.

Ocijenjeno je da je u posljednje vrijeme zabilježen trend unapređenja privredne saradnje između Republike Srpske i Ruske Federacije i iskazano zadovoljstvo efektima ulaganja ruskog kapitala u sektor naftne industrije.

Sagovornici su zaključili da postoji mnogo oblasti za još bolju saradnju na ekonomskom i privrednom planu.

Sastanku su prisustvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti