Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRudnik i TE Stanari najuspješniji u 2012. godini

Rudnik i TE Stanari najuspješniji u 2012. godini

BANJALUKA, Rudnik i Termoelektrana Stanari najuspješnije je veliko privredno društvo u Republici Srpskoj u 2012. godini, prema izboru koji je deseti put organizovala Privredna komora Srpske.

Na drugom mjestu je “Sportek” DOO Kotor Varoš, a na trećem “Destilacija” AD Teslić, javile su agencije.
Najuspješnije srednje privredno društvo je “Noraplast” Banjaluka, zatim “Mega drvo” Bijeljina, te “Hemijska prerada kukuruza” Kozarska Dubica.
Najuspješnije malo privredno društvo je “Stolarija Podromanija” sa Sokoca, zatim “Finalprom” Bijeljina, te “Butreks ribarstvo” iz Trebinja.
U kategoriji najznačajnije investicije i doprinosa u oblasti zapošljavanja prvo mjesto pripalo je kompaniji “Jaksche Plastična tehnika” Aleksandrovac, drugo mjesto “Sportek” Kotor Varoš, a treće “Nova Dip” Gornji Podgradci.
Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti nagrađeni su “Boksit” Milići, “Građenje” Pale, “Banja Vrućica” Prijedor, “Arcelor Mital” Prijedor i “M-BL” Banjaluka.
Za najvećeg izvoznika proizvoda visokog stepena finalizacije proglašeno je preduzeće “Lignacon” Teslić, Rafinerija ulja Modriča i “Unis – fabrika cijevi” Derventa.
Za najuspješnije žene preduzetnike koje su dale i doprinos razvoju ženskog preduzetništva izabrane su Novka Bošnjak iz preduzeća “Luč invest” Trebinje, Željka Krpić iz preduzeća “New Sanatron” Novi Grad i Maja Golijanin Hršum iz preduzeća “Majneks” sa Pala.
Posebna priznanja dodijeljena su Milanu Radoviću iz “Nove banke” AD Banjaluka za najveći obim kreditnih sredstava plasiranih u privredi, Milanu Prici iz preduzeća “Orao” AD Bijeljina za postignuti tehnološki razvoj, te Radio-televiziji Republike Srpske za emisiju “S Jahorine s ljubavlju” za doprinos razvoju turizma.
Sinoćnjoj manifestaciji su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te predstavnici privrednog, javnog i kulturnog života. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti