Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGorivo jeftinije za osam feninga

Gorivo jeftinije za osam feninga

BANJALUKA, Na pojedinim benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je ove sedmice pojeftinilo od pet do osam feninga po litru, dok se na ostalim pumpama korekcija cijena očekuje za vikend.

– Pojedine pumpe su cijenu goriva snizile i za osam feninga, dok je na nekima pojeftinilo za pet feninga. Na nekim pumpama je cijena goriva korigovana još u srijedu, dok će pojedine pumpe cijene korigovati za vikend – istakao je predsjednik Skupštine Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS Ljubo Stević.
Rukovodilac maloprodaje u “Nestro petrolu” Dragan Trišić je istakao da su u četvrtak snizili cijene benzina za pet feninga po litru.
– Lož-ulje je jeftinije za tri feninga, a auto-gas za šest feninga. “Evro dizel” je pojeftinio za tri feninga prošle sedmice, tako da sada nismo korigovali cijena ovog goriva – rekao je Trišić.
Istakao je da na cijenu goriva utiču transport, lokacija i konkurencija, a najjeftinije je u Bijeljini.
– Trenutna cijena BMB 98 se kreće od 2,28 do 2,43 KM, BMB 95 od 2,20 do 2,32 KM. Cijena “evro dizela 5” je sada od 2,30 do 2,39 KM. Cijene gasa se trenutno kreću od 1,02 do 1,08 KM – istakao je Trišić.
Dodao je da je “dizel 4” za regresiranu naftu umanjen za 0,60 KM i kreće se od 2,26 do 2,33 KM.
Na pumpama “Krajinapetrola” gorivo će pojeftiniti za pet feninga od subote.
– Cijena BMB 95 će biti 2,28, “evro dizela” oko 2,32, dok će BMB 98 koštati 2,35 po litru. Takođe će pasti i cijene gasa, koji će biti 99 feninga, a do sada je bio 1,09 KM – kazali su u “Krajinapetrolu”.
Na benzinskoj pumpi “Despotović” u Bijeljini gorivo je u petak pojeftinilo za pet feninga.
– “Evro dizel” je sada 2,25 KM, a BMB 95 je 2,20 KM. Samo te dvije vrste držimo – kazali su na ovoj pumpi.
Svjetska tržišta
Spekulacije da bi izvoznici nafte iz organizacije OPEK mogli smanjiti sopstvenu proizvodnju i ponudu podstakle su u petak umjeren rast cijena tog energenta na glavnim berzama u SAD i Evropi, prenijele su agencije.
Američka “laka” nafta za isporuku u toku idućeg mjeseca vrijedjela je na Merkantilnoj berzi u Njujorku 88,10 dolara po barelu ili 37 centi više nego prethodnog dana.
Istovremeno, na berzi u Londonu barel sjevernomorske nafte tipa “brent” je poskupio 41 cent, na 99,54 dolara, zadržavši se i dalje ispod važne granice od 100 dolara za barel. Glas Srpske

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti