Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRazmotren Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije

Razmotren Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, kojim se uređuje planiranje i podsticanje proizvodnje i potrošnje energije iz obnovljivih izvora.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević istakao je da se zakonskim rješenjima uređuje tehnologija za korištenje obnovljivih izvora energije.

“Predloženim zakonom uređuju se mjere podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i provođenje sistema podsticaja za njenu proizvodnju”, rekao je Kovačević, obrazlažući Prijedlog zakona.

On je naglasio da se zakonskim rješenjima uređuje izgradnja postrojenja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i druga pitanja od značaja za ovu oblast.

“Vlada Republike Srpske donosi akcioni plan za korištenje obnovljivih izvora energije. Korištenjem obnovljivih izvora energije ostvaruju se ciljevi u oblasti energetike utvrđeni Strategijom razvoja energetike Republike Srpske do 2030. godine i međunarodnim sporazumima”, dodao je Kovačević. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti