Četvrtak 30. Mart 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNafta jeftinija nakon ubiranja profita

Nafta jeftinija nakon ubiranja profita

NJUJORK/LONDON, Cijena sirove nafte je jutros pala, nakon što su trgovci pokupili profit ostvaren poslije pozitivnih rezultata na američkom tržištu rada i rasta tenzija na Bliskom istoku, navode analitičari.

Američka “laka” nafta za isporuku u junu pojeftinila je na Merkantilnoj berzi u Njujorku za 60 centi na 95,56 dolara po barelu, prenijela je agencija Frans pres. Istovremeno je na berzi u Londonu barel sjevernomorske nafte tipa “brent” pojeftinio za 40 centi na 105,06 dolara.
“Pozitivni podaci o zapošljavanju u SAD malo su iznenadili tržišta”, ocijenio je analitičar sidnejske firme Fet profits Dejvid Lenoks.
Američka privreda je u aprilu otvorila 165.000 novih radnih mjesta i revidirala naviše podatke za prethodna dva mjeseca, što je dovelo do pada stope nezaposlenosti na 7,5 odsto i optimizma oko tržišta rada u najvećoj svjetskoj ekonomiji i potrošaču nafte.
Trgovci takođe motre situaciju na Bliskom istoku, nakon što je Sirija upozorila da će odgovoriti na vazdušne napade Izraela na vojne ciljeve u okolini Damaska. Tanjugbiz.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti