Utorak 16. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiZnačaj kineskih investicija u energetski sektor BiH

Značaj kineskih investicija u energetski sektor BiH

SARAJEVO, Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić istakla je danas tokom susreta sa ambasadorom Kine u BiH Dongom Čunfengom značaj kineskih investicija, posebno kada je riječ o energetskom sektoru i izgradnji infrastrukture.

Babićeva je zaželjela dobrodošlicu kineskom ambasadoru i izrazila nadu da će dobra saradnja BiH i Kine biti nastavljena – saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH zahvalila je Vladi i narodu Kine na pomoći koju ta zemlja kontinuirano pruža BiH.

Čunfeng je, tokom nastupne posjete, zahvalio Babićevoj na riječima dobrodošlice i izrazio spremnost da tokom mandata radi na unapređenju saradnje u svjetlu dobrih i prijateljskih odnosa.

On je podsjetio na projekte koje je Kina pokrenula u BiH u svim oblastima, a čija je realizacija u toku. Ambasador Kine u BiH je za 18. maj najavio svečani početak radova na projektu izgradnje Termoelektrane Stanari.

Sagovornici su se saglasili da je za uspješnu ekonomsku saradnju potrebno obostrano upoznavanje kultura i tradicija dvije zemlje, te da će u narednom periodu raditi ne samo na unapređenju ekonomske i kulturne saradnje, nego i saradnje u oblasti turizma. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti