Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGavranović: Odluka o sudbini banjalučke Toplane krajem maja

Gavranović: Odluka o sudbini banjalučke Toplane krajem maja

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da će krajem maja Skupština grada Banjaluka donijeti konačnu odluku da li će gradska “Toplana” ići u stečaj ili će preduzeće biti “oživljeno” na neki drugi način.

U pauzi današnjeg zasjedanja Skupštine grada gradonačelnik Banjaluke izjavio je da je “sazrela” situacija i da se mora podvući crta.

“Moramo podvući crtu i odrediti se da li će to biti stečaj, a u stečaju reorganizacija preduzeća na način da ‘Toplana’ može stabilno funkcionisati”, rekao je Gavranović novinarima.

On smatra da je vrijeme da se kaže da li će ovo preduzeće ići u stečaj ili će biti osposobljeno na neki drugi način, za koji bi trebale desetine, pa i stotine miliona maraka kojih u ovom času, prema njegovim riječima, nema.

Gavranović je upitao kako može da funkcioniše preduzeće koje ostvari prihod po osnovu naplate usluga od građana u iznosu od 25 miliona, a samo za mazut treba da bude izdvojeno 32 miliona KM.

On je istakao da se u startu samo po osnovu energenta gubi sedam miliona KM godišnje.

“Neko mora to da namiri ili kaže da cijena mora da ide gore”, rekao je Gavranović i dodao da se on ne zalaže za povećanje cijene grijanja, već da se nađe rješenje, koje će osposobiti preduzeće i spasiti ga od daljeg propadanja.

Odbornici Skupštine grada danas su razmotrili i usvojili većinom glasova Izvještaj o radu gradonačelnika i Administrativne službe za prošlu godinu, nakon čega je usljedilo izjašnjavanje o pojedinačnim izvještajima o radu gradskih preduzeća.

Gavranović je rekao da su svi direktori javnih preduzeća pod lupom i praktično u fazi reizbora.

“Tamo gdje utvrdimo da posebno ima problema i lične odgovornosti, nije problem da smijenimo te ljude”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke. Srna

1 KOMENTAR

  1. Onda nije pametno plaćati Toplani jer ako ode u stečaj sa novom firmom idu i novi ugovori o isporuci grijanja od dana zaključenja ugovora.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti