Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiKušljugić predstavio inicijativu o Energetskim politikama

Kušljugić predstavio inicijativu o Energetskim politikama

SARAJEVO, Predsjedavajući Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mirza Kušljugić predstavio je danas u Zagrebu inicijativu “Energetske politike i energetsko siromaštvo”, koja je pokrenuta na koordinacionom sastanku komisija za spoljne poslove parlamenata BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Iz parlamenta BiH saopšteno je da je Kušljugić inicijativu predstavio tokom rasprave o ulozi nacionalnih parlamenata u pristupima politike energetske efikasnosti na konferenciji pod nazivom “Energija, razvoj, demokratija – uspješni pristup za novu energetsku budućnost jugoistočne Evrope”.

Kušljugić je pojasnio da se inicijativa posmatra u širem kontekstu primjerenih energetskih politika koje trebaju obezbijediti energetsku dostupnost koja stanovništvu omogućava da mu ukupni društveni trošak energije obezbjeđuje da ostvari odgovarajuću produktivnost, ekonomske aktivnosti i zapošljavanje, uz zadovoljavajući standard života u zdravoj životnoj sredini.

Učesnici konferencije izrazili su zadovoljstvo što je ovakva vrsta inicijative pokrenuta i nadu da će se ona u što skorije vrijeme početi postepeno i realizovati.

Podršku inicijativi dao je i generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti